Televizor Samsung 4K QLED

 Introducere

Lumea televizoarelor a evoluat enorm de mult in ultimii ani. Mai mult de atat, ea inca este intr-o continua evolutie. De multe ori vi se poate intampla sa cumparati cel mai bun model de pe piata, iar intr-o luna sa apara un televizor si mai bun. Este aproape imposibil sa alegeti televizorul “perfect” intr-o gama atat de larga de produse. Dar cu toate acestea cu totii incercam sa achizitionam un televizor cat mai performant.

Primul lucru pe care trebuie sa il luati in calcul cand doriti sa cumperati un televizor nou, este bugetul pe care il aveti la dispozitie. Un lucru este sigur, pretul unui televizor nu este prea mic. Un model mai vechi si cu o tehnologie mai invechita costa in jur de 500 de lei. Iar daca doriti sa va bucurati de un televizor cat mai nou, cu tehnologie avansata, si cu functii Smart, trebuie sa fiti gata sa investiti pana la cateva zeci de mii de lei.

Alt lucru pe care trebuie sa il luati in calcul este locul in care planuiti sa il amplasati. Daca aveti o camera mai micuta, un televizor cu o diagonala de 55 sau 60 cm este tot ceea ce aveti nevoie. Dar daca aveti un dormitor putin mai mare, puteti lua in considerare un model care are o diagonala intre 80 si 110 cm. Iar daca aveti un living foarte mare, va puteti bucura si de un televizor cu o diagonala intre 120 si 150 cm. Aceste modele sunt recomandate sa fie privite de la o distanta intre 2 si 6 m.

Si bineinteles ca trebuie sa luati in considerare calitatea imaginii si cat doriti sa fie de Smart. Mai mult de atat, trebuie sa fiti atenti la conectivitate.

In acest articol, vom vorbi despre Televizorul Samsung 4K QLED.

 Descriere

Televizorul Samsung 4K QLED ofera o calitate superioara si o inteligenta impresionanta. A aparut in 2020 si este facut pentru sufrageriile mari sau salilile mici de home-cinema. Are un design foarte elegant si poate imbunatati look-ul oricarei incaperi cu un spatiu generos. Mai mult de atat, acest televizor ofera o performanta inegalabila. Veti beneficia de o experienta superioara vizionand filmele dumneavoastra preferate.

Multumita procesorului Quantum 4K, calitatea imaginii este optimizata considerabil. Asta va da posibilitatea de a vizualiza orice continut la o performanta excelenta si aproape inegalabila. Diagonala display-ului este de 138 cm, ceea ce inseamna ca ar trebui sa pastrati o distanta de cel putin 2 metri de acest Smart TV. Asta va da posibilitatea de a va bucura de o calitate uimitoare indiferent de ce vizionati.

Acest televizor ofera si conectivitate wireless prin Wi-Fi standard de 802.11 ac, si prin versiunea 4.2 de Bluetooth. Interfata ofera 1 slot Cl+, 1 RJ-45, 1 S/PDIF, 4 HDMI, 2 USB, si 1 RF. Eficienta energetica este de clasa A, consumul de energie este de 110 W, iar energia consumata in stand-by este de 0.5 W. Iar anual va puteti astepta la un consum total de energie electrica in jur de 153 kWh.

Daca doriti sa il montati pe perete, acest Smart TV este compatibl cu VESA de 200 x 200. Dar din pacate acest support de perete nu este inclus in colet. Asta inseamna ca va trebui cumparat separat. Coletul va contine un Smart TV Samsung 4K QLED, un cablu de alimentare, o telecomanda smart, un set de baterii, si un manual de instructiuni.

Veti beneficia de o garantie foarte decenta de 24 de luni cu posibilitate de extindere. Acest televizor este ideal pentru persoanele care doresc un model cat mai Smart si la o calitate cat mai inalta.

 Caracteristici

Televizorul Samsung 4K QLED are 4K Al Upscaling care foloseste Procesorul Quantum 4K pentru a analiza automat continutul. Asta ajuta televizorul sa reduca zgomotul de fundal, sa evidentieze nenumarate detalii, si sa defineasca conturul textului sau al imaginilor.

Multumita functiei Adaptive Picture, televizorul are capabilitatea de a adapta mediul de vizionare automat. Asta e datorita faptului ca acest mod inteligent ii permite sa adapteze automat luminozitatea. Va veti putea bucura de o imagine excelenta, indiferent daca vizionezi un film la 10 seara sau 10 dimineata.

Acest Smart TV foloseste tehnologia de iluminare Dual LED pentru a imbunatati continutul si mai mult. Dual LED poate ajusta tonul culorii pentru a se putea potrivi cu tipologia continutului.

Mai mult de atat, acest televizor va da posibilitatea de a auzi conversatiile din film indiferent de zgomotul din jurul dumneavoastra. Asta e datorita capabilitatii de a amplifica vocile din scena cu ajutorul functiei Active Voice Amplifier (AVA). Veti putea urmari orice film fara a pierde vre-o conversatie. Toate dialogurile vor fi transmise clar, chiar si cand gatiti.

Acest televizor Smart are si Quantum HDR care permite evidentierea detaliilor si a contrastului. Asta va ofera o performanta mai inalta decat standarele de varf. Iar dinamica tonurilor HDR10+ ofera tonuri de negru mult mai profunde, imagini mult mai vibrante, si detalii foarte clare.

Tehnologia Quantum Dot ofera un miliard de nuante de culori vii. Aceasta tehnologie ofera televizoarelor QLED posibilitatea de a reda culorile la un volum de 100%. Asta va permite sa beneficiati de culori vibrante in orice scena, fie ea intunecata sau luminoasa.

Iar pentru iubitorii de jocuri, acest televizor ofera si functia Real Game Enhancer+. Veti beneficia de o vizibilitate mai buna si de o neclaritate redusa in scenele de joc cu miscare foarte rapida. Reduce si intreruperile si pauzele.

 Avantaje

 • Usor de Instalat
 • Usor de Folosit
 • Durabil
 • Performanta Superioara
 • Procesor Quantum 4K
 • Are 4K AL Upscaling
 • Adaptive Picture
 • Tehnologie Dual LED
 • Active Voice Amplifier (AVA)
 • Quantum HDR
 • Tehnologie Quantul Dot
 • Real Game Enhancer+
 • Ambient Mode+
 • Telecomanda Smart
 • Mod Multi View
 • Control Vocal cu Bixby
 • QLED SmartThings

 Dezavantaje

 • Foarte Scump
 • Suportul pentru perete nu este inclus in colet.
 • Telecomanda Smart este facuta din plastic negru.

 Concluzie

Televizorul Samsung 4K QLED foloseste o gama larga de functii Smart pentru a oferi o experienta de inegalat. Pe langa calitatea imaginii superioare, acest televizor ofera foarte multe functii convenabile. Una din ele este posibilitatea de a controla totul doar cu vocea dumneavoastra. Asta este foarte folositoare in caz ca ati pierdut telecomanda. Mai mult de atat, acest televizor poate fi conectat la majoritatea dispozitivelor si senzorilor IoT din casa dumneavoastra. Asta va da oportunitatea de a aprinde lumina, seta aspiratorul robot sa faca curat, si chiar sa verificati ce este in interiorul frigiderului. Acest televizor ofera si trei aplicatii video de streaming. Acestea sunt YouTube-ul, Netflix-ul, si HBOGo-ul. Daca doriti unul din cele mai bune si mai avansate televizoare de pe piata, iar preturile foarte mari nu va sperie, puteti oferi acestui produs o sansa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *